Doneer voor de beren

Beren willen beer zijn

Ik doneer eenmalig een bedrag van € 40

Gegevens

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
E-mail is verplicht.
Je hebt gekozen voor een jaarlijkse donatie van 0 euro.

Betaalmethode

Wij hebben uw rekeningnummer nodig voor de betaling.
Wij hebben uw bic-nummer nodig voor de betaling.
Hierbij machtig ik VIER VOETERS om jaarlijks geld af te schrijven
Bank is verplicht.

Je wordt doorgestuurd naar de PayPal omgeving na een klik op de button

Maak een keuze in creditcards
Ja, ik wil graag updates over geredde beren en ander dierennieuws ontvangen. is verplicht.
Algemene voorwaarden

Wanneer je donateur wordt, steun je het werk van Stichting VIER VOETERS voor dieren in nood. VIER VOETERS verdeelt de inkomsten over diverse projecten en opvangcentra.

Wanneer je jezelf registreert of doneert bij Stichting VIER VOETERS en/of een petitie ondertekent van VIER VOETERS ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van VIER VOETERS. VIER VOETERS zal je een nieuwsbrief sturen en je op de hoogte houden van de activiteiten van Stichting VIER VOETERS. Je kan je ten alle tijden voor deze nieuwsbrief uitschrijven middels een uitschrijflink in de nieuwsbrief.

Privacy policy
Stichting VIER VOETERS legt gegevens vast (zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres) ter uitvoering van het donateurschap of verwerking van een gift. Ook kunnen we deze gegevens gebruiken om jou te informeren over onze activiteiten, projecten en producten. Als je op deze informatie geen prijs stelt kunt u dit schriftelijk melden aan Stichting VIER VOETERS, Oostenburgervoorstraat 162, 1018 MR Amsterdam, E-mail: office@vier-voeters.nl

Alle door jou verstrekte informatie wordt door ons vertrouwelijk behandeld. VIER VOETERS zal je gegevens niet aan derden verstrekken.

Steun VIER VOETERS zodat we geredde beren kunnen voorzien van lekker eten!

VIER VOETERS heeft zeven reservaten voor beren: in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Oekraïne, Bulgarije, Kosovo en Vietnam. Meer dan 100 geredde beren hebben hier een tweede kans in het leven gekregen.

Een belangrijk onderdeel van het leven van een beer is foerageren: het zoeken naar eten. We maken er dan ook elke keer weer een uitdaging van. We verstoppen wortels, appels en andere fruitsoorten tussen de bomen en in uitgeholde boomstammen. We smeren honing op takken en gooien nootjes over het hek. Zo houden we de beren bezig. Beren zijn geen vegetariërs en af en toe krijgen ze dan ook vis of vlees.

In de zomer eten de beren het meest: gemiddeld 21 kilo per beer per dag! In de herfst gaan de beren iets minder eten, gemiddeld 19 kilo per dag, omdat ze wat minder energie hebben ter voorbereiding op hun winterslaap. In de verschrikkelijke leefomstandigheden waarvan we de beren hebben gered, konden ze nooit een winterslaap houden. In onze BERENWOUDEN leren ze weer om in winterslaap te gaan. Dat doen beren van nature zodat zij geen energie hoeven te besteden aan het zoeken van moeilijk te vinden voedsel. Beren worden tijdens hun winterslaap af en toe wakker en dan eten ze op een dag ongeveer 2,5 kilo voedsel. Dit zorgt ervoor dat beren 10-15% van hun lichaamsgewicht verliezen tijdens een winterslaap. Als zij in het voorjaar wakker worden sterken ze langzaam weer aan met gemiddeld 8 kilo aan voer per dag. Dit bouwen ze op totdat ze in de zomer weer volop eten!

Al dit voedsel voor de beren is een grote kostenpost. Geef jij een geredde beer een kruiwagen vol lekker voedsel?

Klik hier om terug te gaan naar de cadeaushop