Doneer voor Kaavan:

Van de eenzaamste tot de gelukkigste olifant: Kaavan vertrekt naar Cambodja.

Frequentie

U bent het bedrag vergeten.
U bent het bedrag vergeten.
U bent het bedrag vergeten.

Gegevens

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Postcode is verplicht.
Huisnr. is verplicht.
Toevoeging is verplicht.
Straatnaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
Land is verplicht.
Mobiel is verplicht.
E-mail is verplicht.
Je hebt gekozen voor een jaarlijkse donatie van 0 euro.

Betaalmethode

Wij hebben uw rekeningnummer nodig voor de betaling.
Wij hebben uw bic-nummer nodig voor de betaling.
Hierbij machtig ik VIER VOETERS om jaarlijks geld af te schrijven
Bank is verplicht.

Je wordt doorgestuurd naar de PayPal omgeving na een klik op de button

Maak een keuze in creditcards
Ja, ik wil graag updates over deze missie en ander dierennieuws ontvangen. is verplicht.
Algemene Voorwaarden

Wanneer je donateur wordt, steun je het werk van Stichting VIER VOETERS voor dieren in nood. VIER VOETERS verdeelt de inkomsten over diverse projecten en opvangcentra.

Wanneer je jezelf registreert of doneert bij Stichting VIER VOETERS en/of een petitie ondertekent van VIER VOETERS ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van VIER VOETERS. VIER VOETERS zal je een nieuwsbrief sturen en je op de hoogte houden van de activiteiten van Stichting VIER VOETERS. Je kan je ten alle tijden voor deze nieuwsbrief uitschrijven middels een uitschrijflink in de nieuwsbrief.

Privacy policy
Stichting VIER VOETERS legt gegevens vast (zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres) ter uitvoering van het donateurschap of verwerking van een gift. Ook kunnen we deze gegevens gebruiken om jou te informeren over onze activiteiten, projecten en producten. Als je op deze informatie geen prijs stelt kunt u dit schriftelijk melden aan Stichting VIER VOETERS, Oostenburgervoorstraat 162, 1018 MR Amsterdam, E-mail: office@vier-voeters.nl

Alle door jou verstrekte informatie wordt door ons vertrouwelijk behandeld. VIER VOETERS zal je gegevens niet aan derden verstrekken.

Van de eenzaamste tot de gelukkigste olifant: Kaavan vertrekt naar Cambodja.

Update: Kaavan is op 29 november 2020 succesvol getransporteerd naar Cambodja, waar hij een nieuw leven zal beginnen in een soortgeschikte omgeving met soortgenoten. Hartelijk dank aan alle donateurs die deze reis mogelijk hebben gemaakt!

Hij heet Kaavan, en leeft al 35 jaar in Islamabad Zoo in Pakistan. Moederziel alleen, zijn partner overleed in 2012. Kaavan heeft nauwelijks ruimte en staat soms wel 15 uur per dag aan de ketting. Hij heeft flink overgewicht; er wordt 1 x per dag een berg suikerriet neergelegd die hij uit verveling in één keer opeet.

Door zijn overgewicht zijn z’n knieën versleten en heeft hij  kans op infecties aan de poten doordat hij zijn nagels breekt op de slechte ondergrond. Kaavan heeft niet alleen fysieke maar ook gedragsproblemen. Zo  wiegt hij steeds heen en weer met zijn hoofd, uit pure verveling. Kortom, hij  kwijnt weg.

Maar dat konden we natuurlijk niet laten gebeuren. Daarom kwam ons reddingsteam in actie en zijn zij momenteel in Pakistan om de reddingsactie voor te bereiden.

Kaavan is medisch behandeld en wordt nu getraind om rustig te blijven voor het transport. Hij wordt ook gestimuleerd om te bewegen. Onze dierenarts Amir Khalil zingt zelfs liedjes van Frank Sinatra om het dier te kalmeren en een band op te bouwen.

We hebben al een nieuw thuis voor Kaavan: onze collega opvang Cambodia Wildlife Sanctuary. Daar kan hij straks met andere olifanten samenleven in een mooie, ruime omgeving en kan hij weer olifant zijn.  

Maar er is nog heel veel nodig voor letterlijk en figuurlijk ons zwaarste transport ooit: een ijzeren transport kist die we moeten bouwen, een speciaal vliegtuig voor de vlucht van 7 uur, medische hulp, een trainer, voer, verrijking, een tijdelijk verblijf waar hij langzaam aan zijn soortgenoten kan wennen. Het wordt een race tegen de klok want we willen Kaavan nog dit jaar redden.

Help jij alsjeblieft mee om de eenzaamste olifant ter wereld naar zijn nieuwe thuis te brengen?

Page image